Menu

Кога да си купим самолетни билети

 

По принцип най-добрият случай е, ако си закупите билети в момента, в който се появи удобен за вас полет, защото тогава цените са най-ниски, а и билетите обикновено се пускат на партиди, и когато компанията види, че първата евтина партида свърши бързо, втората автоматично се пуска на по-висока цена. При онлайн покупка ситуацията е същата – програмата веднага покачва сумата, след като определен брой потребители са си взели билети.

 

Най-заетото време за повечето авиокомпании естествено е периодът на летните отпуски рез юли и август, както и общодържавни празници от типа на периода между Коледа и Нова година, а също и Великден. Има случаи, в които даже и да тръгнете да резервирате или купувате билет месец-два по-рано, пак няма да намерите по-изгодни оферти, защото туроператорите са сигурни, че пуснатото количество ще се продаде, тъй като в това време на годината всички пътуват. Затова и много хора започват да преглеждат полети за лятото още през януари.

 

Също така имайте предвид, че евтини самолетни билети обикновено се появяват в началото на седмицата, а от четвъртък нататък започват да поскъпват.

 

За периодите от годината, които не са официални празници, може да разчитате и на факта, че много от местата в самолета не се разпродават толкова бързо, колкото компаниите им очакват, и понякога цените рязко се смъкват седмица-две преди датата на излитане. Има го също и случаят, когато се пускат отказани билети на по-висока цена, за да се види, колко голямо е търсенето от страна на клиента.

 

Някои туроператори имат право да искат допълнително пари, след като вече сте си направили туристическа застраховка или хотелска резервация. Обикновено в такива случаи става въпрос за различния вид обмен на валута в държавата, към която сте се запътили, или цена на бензина. Бъдете сигурни преди да тръгнете, че разноските по екскурзиите, за които сте се записали, или пакетните услуги в хотела от типа на закуска и вечеря са покрити.

No comments:

Post a Comment

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

Етикети